Menu Luk

Ceremonial Cacao

225,00 kr.680,00 kr.

Ceremonial cacao er gennem tusinder af år blevet brugt som plantemedicin (det er dog vigtigt at understrege, at vi i Danmark ikke må kalde cacaoen for plantemedicin) og i forbindelse med spirituelle ceremonier.

Varenummer (SKU): 0001 Kategori:

Denne varer vil blive pakket og sendt d. 28. juli.

Ceremonial cacao er også kendt under navnet ’Food of the Gods’, som det er blevet kaldt af de oprindelige kulturer i Central og Sydamerika, hvor cacaoen sås som noget meget værdifuldt og er endda blevet brugt som møntfod gennem tiden.

Ceremonial cacao består af 100% ren rå cacaomasse. af særlig kvalitet, da det bliver produceret under lave temperaturer for at bevare flest mulige næringsstoffer, og har været gennem færre forarbejdningsprocesser, end de fleste af de kakaoprodukter vi kender i dag.

Den cacao du finder hos mig er dyrket i Peru og fremstillet af økologiske criollo bønner.Det har været vigtigt for mig at finde en cacao, der er skabt med øje for både naturen og de mennesker der er med til at producere den.

Ren rå cacao er dejligt bittert i smagen, sammenlignet med den kakao de fleste måske kender til, da den kakao du finder på hylderne i supermarkedet ofte er forarbejdet, produceret ved højere temperaturer, tilsat sukker og mælkeprodukter.

Ren rå cacao af ceremonial kvalitet indeholder en høj koncentration af antioxidanter. Den er rig på mineraler og indeholder vitaminerne A, E, K1, B1, B2, B3, B5, B6 og B6. Når du drikker cacao, hjælper du kroppen til at frigive endorfiner, serotonin og dopamin.

Udover at ceremonial cacao er en superfood og indeholder et væld af sundhedsfremmende egenskaber, er det meget individuelt hvilke oplever cacaoen bringer med sig hos den enkelte.

Mange, inklusiv mig selv, oplever at cacaoen hjælper dig til at stilne dit sind, finde en indre ro og opleve en følelse af forbundethed

Tilberedning af ceremonial cacao

Der findes mange forskellige opskrifter og måder at tilberede ceremonial cacao på.

Hvis du ønsker at forbinde dig til cacaoen uden at tilsætte krydderier, kan du lave en kop, hvor du blot tilsætter vand. Da cacao i sig selv har en dejlig bitter smag, er min erfaring at de fleste, særligt hvis man er ny indenfor feltet, nyder at lave den på plantedrik og tilsat forskellige krydderier.

En af mine yndlings måder, at tilberede min cacao på er denne:

Ceremonial cacao

  • 2,5 dl havredrik
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk agavesirup, kokossukker eller honning
  • 1 knsp. cayennepeber

Alle ingrediensene smeltes sammen i en gryde ved svag varme.

Når cacaoen er smeltet, blendes det hele sammen med en stavblender eller i en almindelig blender, for en mere luftig og cremet konsistens – og nydes i din yndlingskop.

Du kan også tilføje krydderier som gurkemeje, ren vanilje, kardemomme, salt eller svampepulver – kun fantasien sætter grænser.

Hvor meget cacao skal du bruge til en kop?

Hvor en dosis cacao du skal bruge for at lave en kop, afhænger af, hvad dit fokus er og hvor sensitiv du er.

Jeg anbefaler, at du prøver dig frem.

Når du drikker ceremonial cacao, handler det ikke om mængden af cacao pr. kop – men om at mærke ind og mærke efter hvad netop din krop kalder på.

42 g.
Svarer til en fuld ceremoniel cacao dosis.

Her vil du virkelig kunne mærke cacaoens effekt, hvis du tillader dig selv at mærke efter.

For nogle kan langt mindre give den samme oplevelse.

28 g.
Kaldes for den meditative dosis, der kan støtte dig under meditation eller som støtte i kreative processer.

10 – 15 g.
Vil være nok til en kop hvis du meget sensitiv, er gravid, ammende, er på antidepressiv eller antipsykotisk medicin, har forhøjet blodtryk eller hjerteproblemer.

Mærk efter hvordan din krop reagerer og regulerer mængden af cacao pr. kop derefter.

Noget medicin kan give hovedpine, hvis du drikker ceremonial cacao.
(Hvis du er har helbredsmæssige udfordringer og på nogen måde er i tvivl – så rådfør dig altid med din læge).

For at mærke den fulde effekt af den ceremonielle cacao kan man med fordel faste tre-fire timer, inden du nyder din cacao.

Der vil ofte gå mellem 20 og 40 minutter, inden du mærker den fulde virkning af cacaoen.

Vægt N/A
Pakke størrelse

250g, 500g, 1000g